Αρχική Σελίδα
 

Κατοχυρώσαμε το δικαίωμα έκφρασης

Καλωσορίσατε στην Νέα Πνοή για την εκπαίδευση
Ποιους εκπροσωπεί η ΑΛΛΑΓΗ, τους επιθεωρητές ή τους καθηγητές; PDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009 19:05

 

 Η «ΑΛΛΑΓΗ» σε πρόσφατη ανακοίνωση της «ένοιωσε την ανάγκη» να συμπαρασταθεί στην ΔΜΕ κ. Ζήνα Πουλλή, της οποίας η πειθαρχικής της δίωξη ερμηνεύεται τάχατε σαν «πολιτική δίωξη» και έχει να κάνει με την «αντίσταση» της στις μεθοδεύσεις του Υπουργού Παιδείας. Δεν μας προκαλεί καμιά απολύτως έκπληξη η στάση της ΑΛΛΑΓΗΣ, γιατί η συγκεκριμένη κίνηση δεν φαίνεται να ενοχλείται ούτε από τον επιθεωρητισμό ούτε από τα φακελώματα ούτε από αυταρχικές νοοτροπίες και νέο-αποικιοκρατικές συμπεριφορές.

Read more...
 
Κάνουν ανάστατα τα σχολεία για να εξοικονομήσουν λεφτά PDF Print E-mail

Λόγω του ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα, εξ’ αιτίας των αλόγιστων οικονομικών σπαταλών της Κυβέρνησης, έχει εκτοξευτεί στο 4 %, έχει δοθεί σαφής εντολή στο Υπουργείο Παιδείας για σημαντικές αποκοπές στον τομέα της Παιδείας. Εκτός του ότι ο κ. Υπουργός Παιδείας έχει υπαναχωρήσει σε περυσινές δεσμεύσεις του για δέσμη σχολικών μέτρων και προγραμμάτων, έρχονται τώρα να συμπτύξουν τμήματα στην Α’ Γυμνασίου για να εξοικονομήσουν λίγα ευρώ. Συγκεκριμένα, μόλις την περασμένη Παρασκευή, έχουν ειδοποιηθεί οι διευθύνσεις των Γυμνασίων Λινόπετρας και Τσιρείου, να διαλύσουν από ένα τμήμα αντίστοιχα της Α’ Γυμνασίου, προκαλώντας τεράστια λειτουργικά προβλήματα, τα οποία έχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της Επαρχίας Λεμεσού. H μείωση των συνολικών περιόδων διδασκαλίας στα πιο πάνω σχολεία, ξηλώνει κυριολεκτικά τα προγράμματα (τα οποία έχουν ολοκληρωθεί), τόσo των προαναφερθέντων σχολείων όσων και κάποιων άλλων, στα οποία θα μετακινηθεί ή μετατεθεί το πλεονάζων προσωπικό.

Read more...
 
Αιτία πολέμου για τον εκπαιδευτικό κόσμο, η νέα πρόκληση της κ. Ζήνας Πουλλή PDF Print E-mail
Thursday, 30 July 2009 22:02

Μοιραία ο εκπαιδευτικός κόσμος φαίνεται ότι θα υποφέρει ακόμα για πολύ από τις αυθαίρετες, αυταρχικές και ετσιθελικές συμπεριφορές της Διευθύντριας Μέσης κ. Ζήνας Πουλλή. Ένα άτομο,  που δυστυχώς η όλη παρουσία και συμπεριφορά του, στην εν λόγω νευραλγική θέση που κατέχει πλειστάκις έχει προκαλέσει την εκπαιδευτική κοινότητα με την απαράδεκτη και προκλητική του συμπεριφορά. Η κ. Πουλλή παρουσιάζεται αδύναμη να ασχοληθεί με τα κυρίαρχα και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και προσπαθεί να διακριθεί και να αναδειχθεί με τη χρήση και κατάχρηση εξουσίας.

Read more...
 
Σας ευχόμαστε καλή, δημιουργική και παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά PDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009 17:59

Αγαπητέ συνάδελφε,

η «ΝΕΑ ΠΝΟΗ για την εκπαίδευση», εύχεται ολόψυχα σ’ όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο καλή, δημιουργική και παραγωγική εκπαιδευτική χρονιά. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά κοντά σας όχι μόνο για να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα μας, αλλά ταυτόχρονα για να πρωταγωνιστούμε μαζί μ’ εσάς σε μια εκσυγχρονιστική πορεία, με επίκεντρο το κύρος και την αξιοπρέπεια του καθηγητή. 

Read more...
 
Προσπάθεια για ολοκλήρωση της Ιατροφαρμακευτικής PDF Print E-mail
Saturday, 25 July 2009 13:03

Συνάδελφοι,

σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στις καλοκαιρινές σας διακοπές, με απόλυτη υγεία και ευτυχία σε σας και στις οικογένειες σας, όπου και αν ευρίσκεστε.

Η νόσος της «νέας γρίπης» η οποία απειλεί τον πλανήτη ολόκληρο, μας βρίσκει σαν καθηγητικό κλάδο ιατροφαρμακευτικά τελείως αθωράκιστους. Παρ’ όλο που όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχουμε παλέψει να φέρουμε ένα σχέδιο ιδιωτικής ασφάλιση το οποίο βάσει ανεξάρτητης αξιολόγησης είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς λόγω εσωτερικών κολλημάτων, τα οποία είναι απόρροια των παλαιοσυνδικαλιστικών και οπισθοδρομικών νοοτροπιών που εξακολουθούν να κυριαρχούν στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 8 of 21
 

Δημοσκόπηση

Είσαστε ευχαριστημένοι με την ΟΕΛΜΕΚ;
 

Συνδεδεμένοι Χρήστες

We have 46 guests online

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να έχετε πλήρη ενημέρωση για θέματα των καθηγητων και της εκπαίδευσης