Αρχική Σελίδα
 

Κατοχυρώσαμε το δικαίωμα έκφρασης

Καλωσορίσατε στην Νέα Πνοή για την εκπαίδευση
Αιωνία σου η μνήμη, φίλε Άκη PDF Print E-mail
Συγκλονισμό και οδύνη προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, ο αιφνίδιος θάνατος του τέως Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους. Ο εκλιπών ήταν ένας ακούραστος οραματιστής που ευγενικά μαχόταν και αγωνιζόταν για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και της κοινωνίας, απ’ όποια θέση και αν κλήθηκε να υπηρετήσει. Ειδικά στον τομέα της Παιδείας όπου και υπηρέτησε ως Υπουργός, συνέδεσε την παρουσία του με το όραμα για μια σύγχρονη Ελληνική Παιδεία, ταγμένη και συστρατευόμενη στην υπηρεσία της νεολαίας και της πατρίδας. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ, της οποίας ο Άκης Κλεάνθους ήταν διαχρονικός φίλος, συναγωνιστής και συνοδοιπόρος με αρκετά από τα στελέχη της,  τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και δίδει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει το μεγάλο του όραμα για μια φιλελεύθερη, σύγχρονη Παιδεία με επίκεντρο τον ανθρωπισμό και την αξιοπρέπεια. Αιωνία σου η μνήμη, ακριβέ μας φίλε,  Άκη.

Last Updated on Thursday, 28 April 2011 04:37
 
Προτείνουν ενισχυμένο επιθεωρητισμό PDF Print E-mail

Το Σάββατο 5 Φερβουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας με επιστολή του, καλούσε την ΟΕΛΜΕΚ μαζί με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις σε έναν άτυπο διάλογο αναφορικά με το σχέδιο αξιολόγησης. Την άτυπη ομάδα της ΟΕΛΜΕΚ αποτελούσαν οι: Ελένη Σεμελίδου (ΑΛΛΑΓΗ), Σωτήρης Χαραλάμπους και Ελευθερία Θεοδώρου (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ), Μιχάλης Ιερείδης (ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ), Κώστας Χατζησάββας (ΔΗΚΙ) και Παντελής Νικολαΐδης  (ΝΕΑ ΠΝΟΗ). Η ευρισκόμενη υπό αποσύνθεση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, δεν παρουσιάστηκε.

Last Updated on Sunday, 13 February 2011 19:31
Read more...
 
Η « κατάργηση...» της Φυσικής PDF Print E-mail

Προκλητικά απαράδεκτη είναι η κατάσταση στη Φυσική. Η παρωδία των σεμιναρίων των αναλυτικών προγραμμάτων συνεχίστηκε και στα σεμινάρια της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου.

Last Updated on Sunday, 06 February 2011 20:21
Read more...
 
Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά… απορρύθμιση PDF Print E-mail
 Είναι απαράδεκτο το ότι επιμορφώνεται μόνο ένας μικρός αριθμός εκπαιδευτικών και όχι όλοι μας.  Το λεγόμενο «μπόλιασμα» δε μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, καθώς είναι ανέφικτο να ενημερωθούμε επαρκώς για τις νέες διατάξεις των Α.Π..
Read more...
 
Οι «πλασιέ» των αναλυτικών και η Υπουργική κατσάδα PDF Print E-mail

O Υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη επίσκεψη του σε σχολεία της Λεμεσού, ζήτησε την άποψη των καθηγητών Μαθηματικών για τα νέα αναλυτικά προγράμματα. Οι απόψεις των καθηγητών, οι οποίες φαίνεται να είναι και οι απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου, είναι ότι πρόκειται για «δουλειά πολύ επιφανειακή και αποσπασματική». Επίσης ότι δεν υπάρχει σχετικό συνοδευτικό υλικό, όπως λογισμικά, βιβλία και λοιπά εγχειρίδια. Ο κ. Υπουργός ενστερνίστηκε και κατανόησε τις ανησυχίες των συναδέλφων και τους είπε «να κάνουν ό,τι νομίζουν». Δηλαδή να ακολουθήσουν είτε τα παλαιά είτε τα νέα αναλυτικά.

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 2 of 21
 

Δημοσκόπηση

Είσαστε ευχαριστημένοι με την ΟΕΛΜΕΚ;
 

Συνδεδεμένοι Χρήστες

We have 19 guests online

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να έχετε πλήρη ενημέρωση για θέματα των καθηγητων και της εκπαίδευσης