Αρχική Σελίδα Συνδικαλιστικά Νέα Προτείνουν ενισχυμένο επιθεωρητισμό
Προτείνουν ενισχυμένο επιθεωρητισμό PDF Print E-mail

Το Σάββατο 5 Φερβουαρίου, το Υπουργείο Παιδείας με επιστολή του, καλούσε την ΟΕΛΜΕΚ μαζί με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις σε έναν άτυπο διάλογο αναφορικά με το σχέδιο αξιολόγησης. Την άτυπη ομάδα της ΟΕΛΜΕΚ αποτελούσαν οι: Ελένη Σεμελίδου (ΑΛΛΑΓΗ), Σωτήρης Χαραλάμπους και Ελευθερία Θεοδώρου (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ), Μιχάλης Ιερείδης (ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ), Κώστας Χατζησάββας (ΔΗΚΙ) και Παντελής Νικολαΐδης  (ΝΕΑ ΠΝΟΗ). Η ευρισκόμενη υπό αποσύνθεση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, δεν παρουσιάστηκε.

 Το ίδιο συνέβηκε και στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Δεκεμβρίου. (Αυτό προς ενημέρωση των 300 συναδέλφων που εμπιστεύθηκαν τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ το 2008). Οι πιο πάνω εκπρόσωποι ήταν υπό την κινησιακή τους ιδιότητα, αν και ο συνάδελφος Μιχάλης Ιερείδης σε κάποιες από τις θέσεις του διευκρίνισε ότι είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την κίνηση του. Εμείς ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ παρουσιαστήκαμε πανέτοιμοι με θέσεις και απόψεις για κάθε διάταξη των προτεινόμενων σχεδίων αξιολόγησης, που ήταν προϊόν διαλόγου και συζήτησης με τους συναδέλφους, καθώς και εμπεριστατωμένης σπουδής και μελέτης. Τελικά ο διάλογος εξελίχτηκε  σε μια συνεχή αντιπαράθεση μεταξύ των επιθεωρητών και του εκπροσώπου μας Παντελή Νικολαΐδη . Μάλιστα όταν ο τελευταίος έθεσε θέμα παρουσίας των επιθεωρητών στη σύσκεψη, κυριολεκτικά τα πνεύματα είχαν ανάψει. Επειδή το θέμα αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς και όχι το μελλοντικό εργασιακό καθεστώς των επιθεωρητών δεν υπήρχε λόγος παρουσίας τους στη σύσκεψη. Αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου μας ότι οι κύριοι επιθεωρητές δε φαίνεται να γνωρίζουν το τι σημαίνει διαμορφωτική αξιολόγηση, την οποία σύγχυσαν με την αριθμητική και τους παράπεμψε σε σχετική βιβλιογραφία.

Όταν ο διάλογος έφτασε στο σημείο της τοποθέτησης επί του θέματος για κατάργηση ή όχι του επιθεωρητισμού, έπεσαν ακόμη μια φορά οι μάσκες. Ο εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ήταν καταπελτικός για την ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κατάργηση και απαλλαγή από τον επιθεωρητισμό. Θέση υπέρ της κατάργησης του επιθεωρητισμού είχαν εκφράσει και οι δύο εκπρόσωποι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ. Οι εκπρόσωποι της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΔΗΚΙ, επανέλαβαν και πάλι τις γνωστές απαράδεκτες θέσεις τους, περί «πολλών πηγών αξιολόγησης», που ουσιαστικά σημαίνει υιοθέτηση του πρώτου μοντέλου, που απρόκλητα σημαίνει ενισχυμένο επιθεωρητισμό.

ΥΓ: Παρόλο τον προσωπικό σεβασμό και εκτίμηση προς τους συναδέλφους, στην πιο πάνω σύσκεψη αποδείχθηκε το διαπραγματευτικό έλλειμμα και κενό που παρουσιάζει η ΟΕΛΜΕΚ σε ηγετικό επίπεδο. Τόσο η πρόεδρος όσο και ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης ήταν ακόμη μια φορά πολύ νωθροί και υποτονικοί που ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ μας βρίσκει σε μετωπική διάσταση και διαφωνία.

 

Last Updated on Sunday, 13 February 2011 19:31
 
 

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να έχετε πλήρη ενημέρωση για θέματα των καθηγητων και της εκπαίδευσης